Πώς να βρείτε τον κατάλληλο χειρουργό Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Η πρώτη ενημέρωση με τον χειρουργό Μεταμόσχευσης Μαλλιών σχετικά με την τριχόπτωση σας είναι σημαντικό να σας αφήσει ικανοποιημένο και πλήρως ενημερωμένο. Μια ειλικρινής συζήτηση για τους στόχους, τις προσδοκίες, την ιατρο-φαρμακευτική αγωγή για την τριχόπτωση και τη στρατηγική σχεδίασης της Μεταμόσχευσης Μαλλιών διασφαλίζει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Πώς, όμως, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η ευθύνη της θεραπείας σας είναι στα χέρια ενός κατάλληλα εξειδικευμένου και πιστοποιημένου ιατρού στην τριχόπτωση και στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Βρίσκοντας τον κατάλληλο ιατρό

Πριν διαλέξετε ιατρό για την αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, καλό είναι να είστε σίγουροι για τα εξής ζητήματα :

 • Την εκπαίδευση και την εμπειρία του ιατρού
 • Τον τρόπο με τον οποίο ασκεί το επάγγελμα του
 • Το κατά πόσο νιώθετε άνετα μαζί του 

Πρέπει να γνωρίζετε για την εκπαίδευση και την εμπειρία του ιατρού. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με τον τρόπο που ασκεί την Ιατρική με το να επισκεφθείτε το γραφείο ή την κλινική που εργάζεται. Μπορείτε να καταλάβετε αν νιώθετε άνετα με τον ιατρό, συναντώντας τον για μία πρώτη συζήτηση. Είναι προς το συμφέρον σας να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε πριν πάρετε την τελική απόφαση να επιλέξετε κάποιον ιατρό. Βέβαια, όσες πληροφορίες και να πάρετε δεν μπορέσουν να σας εγγυηθούν απόλυτα ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα από την συνολική θεραπεία σας. Όμως, το καλύτερο αποτέλεσμα συνήθως προκύπτει από μία καλή σχέση ασθενούς/ιατρού, η οποία βασίζεται στην εμπιστοσύνη στον ιατρό επειδή ακριβώς γνωρίζετε την εκπαίδευση, την εμπειρία και την ικανότητα του όπως και στην ύπαρξη μίας συμβατής και ταιριαστής σχέσης μαζί του. \

Η ΕΛΑΜΑΤ σας παρέχει μία λίστα ιατρών με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και ιατρών με εξειδίκευση στην Μεταμόσχευση Μαλλιών που πληρούν τις προϋποθέσεις των μελών της ΕΛΑΜΑΤ και της Διεθνούς Οργάνωσης Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (International Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS). 

Η ΕΛΑΜΑΤ δεν υπονοεί, ούτε εγγυάται, όμως, ότι ένας ιατρός που εμπεριέχεται σε αυτή τη λίστα θα είναι «συμβατός» με εσάς και θα παράσχει θεραπεία που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. 

Πρέπει εσείς ο ίδιος να ψάξετε με βάση τις ερωτήσεις που προτείνονται στη συνέχεια, προκειμένου να βρείτε έναν ιατρό με τον οποίο θα νιώθετε άνετα και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας

Η εκπαίδευση και οι πιστοποιήσεις του ιατρού

Η εκπαίδευση του ιατρού σχετίζεται με ερωτήσεις όπως:

 • Από ποια Ιατρική Σχολή αποφοίτησε;
 • Ποιο έτος αποφοίτησε;
 • Πότε του χορηγήθηκε η άδεια να ασκεί την Ιατρική; 
 • Είναι πιστοποιημένος να ασκεί την Ιατρική στην περιοχή που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση;
 • Σε ποιο νοσοκομείο ολοκλήρωσε την ειδικότητα του;
 • Είχε ο ιατρός επιπλέον μετεκπαίδευση μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας του;
 • Έχει ο ιατρός πιστοποιηθεί από κάποιο επίσημο όργανο ή Συμβούλιο; Αν ναι, είναι ένδειξη (όχι όμως απόδειξη) υψηλού επιπέδου γνώσης και ικανότητας.
 • Είναι ο ιατρός ενεργό μέλος της ιατρικής κοινότητας της σχετικής χειρουργικής ειδικότητας; Συμμετέχει σε ιατρικά συνέδρια και εργαστήρια; Η ιδιότητα του μέλους και η συμμετοχή σε τέτοιες δραστηριότητες δεν είναι απαραίτητο κριτήριο, αλλά αποτελεί μια επιπλέον ένδειξη της αφοσίωσης και της ανώτερης εκπαίδευσης που πιθανόν κατέχει αυτός ο ιατρός.

Η εμπειρία του ιατρού 

Αν ενδιαφέρεστε να υποβληθείτε σε Mεταμόσχευση Mαλλιών από κάποιο χειρουργό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε λεπτομέρειες για τα παρακάτω:

 • Πόσο καιρό πραγματοποιεί ο ιατρός επεμβάσεις Mεταμόσχευσης Mαλλιών;
 • Πόσες Mεταμοσχεύσεις Mαλλιών έχει πραγματοποιήσει ο ιατρός συνολικά; 
 • Πόσες Mεταμοσχεύσεις Mαλλιών έχει πραγματοποιήσει με τη συγκεκριμένη τεχνική που έχετε επιλέξει; 
 • Πόσες επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών πραγματοποιεί ο ιατρός κάθε μήνα; Ένα ιατρείο με πολλούς ασθενείς μπορεί να είναι ένδειξη ότι ο χειρουργός είναι ικανός, έχει καλά χειρουργικά αποτελέσματα και απολαμβάνει το σεβασμό των ασθενών του.
 • Ο ιατρός ασχολείται αποκλειστικά με τη Μεταμόσχευση Μαλλιών ή πραγματοποιεί και άλλες αισθητικές επεμβάσεις; Αυτή η ερώτηση μπορεί να αποδειχθεί σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, αν η Mεταμόσχευση Mαλλιών αποτελεί, στην περίπτωση σας, κομμάτι μίας συνολικής θεραπείας που έχετε ανάγκη, η οποία περιλαμβάνει, για παράδειγμα Μεταμόσχευση Μαλλιών και θεραπεία για την αφαίρεση των ρυτίδων του προσώπου, ηλιοκαμένο δέρμα κλπ. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε την εξέταση ενός Δερματολόγου ή ενός Πλαστικού Χειρουργού. Δεύτερον, αυτή η ερώτηση είναι σημαντική για να εξετάσετε αν ο χειρουργός πραγματοποιεί αρκετές επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών για να έχει αναπτύξει και να συνεχίζει να διατηρεί τις δεξιότητες του/της.
 • Μπορεί ο ιατρός, αν ζητηθεί, να παράσχει ονόματα ασθενών που τον συστήνουν;

Επίσης, θα πρέπει να εξετάσετε πολλές φωτογραφίες «πριν & μετά», για να βεβαιωθείτε για την αισθητική ποιότητα της δουλειάς του ιατρού. Σιγουρευτείτε ότι κατανοείτε πλήρως το τι είναι εφικτό να γίνει για τη δική σας, εξατομικευμένη περίπτωση

Ο τρόπος που ασκεί το επάγγελμα του ο ιατρός 

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποια πράγματα για το περιβάλλον στο οποίο ο ιατρός ασκεί το επάγγελμα του: 

 • Δουλεύει μόνος του ή εργάζονται και άλλοι ιατροί στο ίδιο ιατρείο;
 • Αν υπάρχουν άλλοι ιατροί, θα έχετε εσείς τον ίδιο ιατρό από την αρχή μέχρι το τέλος της επέμβασης; Αν όχι, νιώθετε άνετα με αυτό το γεγονός;
 • Είναι το προσωπικό του ιατρείου του εξυπηρετικό, ευγενικό και πρόθυμο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το κόστος, την ασφάλιση κλπ;
 • Είναι το ιατρείο (ή η κλινική) τακτοποιημένο και, ειδικότερα, καθαρό; Ένα ακατάστατο ιατρείο δεν αποτελεί αναγκαστικά ένδειξη της ικανότητας του ιατρού, αλλά δεν κάνει καλή εντύπωση και πρέπει να λαμβάνετε σοβαρά υπ’ όψιν.
 • Νιώσατε πίεση να λάβετε κάποια απόφαση από κάποιον στο ιατρείο ή στην κλινική, πριν νιώσετε εσείς έτοιμοι; Αυτό αποτελεί λόγο ανησυχίας. Είναι σημαντικό να έχετε όσο χρόνο επιθυμείτε στη διάθεση σας, προτού προχωρήσετε στην επέμβαση.

Ποιο είναι το επίπεδο άνεση σας με το ιατρό;

 • Η εμπιστοσύνη του ασθενούς σε ένα ιατρό είναι, συχνά, τόσο ένα ζήτημα «άνεσης», όσο γνώσης, εκπαίδευσης και εμπειρίας του ιατρού. 
 • Σας παρακινεί –ή ακόμα και συμβουλεύει– ο ιατρός να έχετε το/την σύζυγο σας ή ένα φίλο μαζί όταν κάνετε την πρώτη επίσκεψη; Η παρουσία ενός κοντινού προσώπου μπορεί να κάνει πιο άνετη την πρώτη συνάντηση με τον ιατρό.
 • Είστε ευχαριστημένοι ότι ο ιατρός άκουσε προσεκτικά όλες τις ερωτήσεις σας, τις απάντησε ικανοποιητικά και συζήτησε μαζί σας τις απαντήσεις του; Είναι λογικό να έχετε πολλές ερωτήσεις στην πρώτη επίσκεψη. Καλό θα ήταν να κάνετε μία γραπτή λίστα των ερωτήσεων, για να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξεχάσετε κάποια. 
 • Νιώθετε ότι ο ιατρός περνάει αρκετό χρόνο μαζί σας; Σας εξήγησε επαρκώς όλα τα αναγκαία βήματα για την εξέταση και τη διάγνωση; Έθιξε όλες τις πιθανές προσεγγίσεις και θεραπείες αφού σας γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της διάγνωσης;
 • Έδειξε ο ιατρός πρόθυμος να συζητήσει όλες τις επιλογές θεραπείας και το κόστος της κάθε επιλογής;
 • Στο τέλος της αρχικής συζήτηση, είχατε την αίσθηση ότι εσείς και ο ιατρός έχετε μία συμβατή σχέση ασθενούς/ιατρού;

Γιατί είναι αναγκαίο να είναι ιατρός ο ειδικός για την τριχόπτωση και την Mεταμόσχευση Mαλλιών;

Αυτή η ερώτηση είναι σημαντικό να απαντηθεί και οι παράμετροι που δίνουν την απάντηση είναι πολλές:

 1. Ιατρική εκπαίδευση

 2. Χειρουργική εκπαίδευση

 3. Επιμέρους εξειδίκευση στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

 4. Ένας μοναδικός συνδυασμός επιστήμης και αισθητικής είναι σημαντικός για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών

1. Ιατρική εκπαίδευση

Η κύρια λειτουργία των τριχοθυλακίων είναι να «παράγουν» τις νέες τρίχες. Ενδιαφερόμαστε για αυτή τη λειτουργία καθώς έχει το πιο άμεσο και ορατό όφελος για εμάς. Το τριχωτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο της εξωτερικής εικόνας μας και ο εξειδικευμένος ιατρός στη Mεταμόσχευση Mαλλιών γνωρίζει πώς να σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε την νεανική, πυκνή εικόνα των μαλλιών σας.

Παρόλο που η τριχόπτωση αντιμετωπίζεται, κυρίως, ως ένα αισθητικό πρόβλημα, η ανάπτυξη των μαλλιών, η τριχόπτωση και η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι ζητήματα που αφορούν τον οργανισμό συνολικά. Μία συνολική προσέγγιση της υγείας του ατόμου είναι το αντικείμενο της ιατρικής εκπαίδευσης και εφαρμόζεται στην καθημερινή άσκηση της Ιπποκράτειας Ιατρικής.

Η συνολική προσέγγιση της υγείας του ατόμου είναι η μέθοδος με την οποία ο ειδικός Ιατρός εξετάζει την ανάπτυξη των μαλλιών, την τριχόπτωση και τη Μεταμόσχευση Μαλλιών. Προτού ληφθεί η απόφαση για Μεταμόσχευση Μαλλιών, πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η συνολική κατάσταση του σώματος του ασθενούς και να αντιμετωπιστούν τυχόν «κρυμμένα» ιατρικά προβλήματα. Επιπλέον, πρέπει να κατανοηθεί η αιτία της τριχόπτωσης και να επιβεβαιωθεί η μελλοντική επιτυχία της Μεταμόσχευσης Μαλλιών.

2. Χειρουργική εκπαίδευση

Η χειρουργική εκπαίδευση ενός ιατρού εξειδικευμένου στη Μεταμόσχευση Μαλλιών αποτελεί το θεμέλιο της ιατρικής εκπαίδευσής του. Ο χειρουργός πρέπει αρχικά να αποκτήσει το πτυχίο στην Ιατρική, προτού προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη χειρουργική εκπαίδευση. Ανεξάρτητα από την χειρουργική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ένα ιατρός, π.χ. Πλαστική χειρουργική, Θωρακοχειρουργική, Ορθοπεδική, Γενική Χειρουργική, Ωτορινολαρυγγολογία κτλ., σε κάθε περίπτωση οι χειρουργικές αρχές που διέπουν όλους τους χειρουργικούς κλάδους είναι κοινές.

Ο ιατρός που εξειδικεύεται στη Μεταμόσχευση Μαλλιών προσεγγίζει την τριχόπτωση με μια επιστημονική προσέγγιση που αφορά ολόκληρο το σώμα, έχει ήδη προηγούμενες χειρουργικές βάσεις και έχει αναπτύξει επιπρόσθετα τις τεχνικές δεξιότητες ενός χειρουργού με επιπλέον εξειδίκευση στη Μεταμόσχευση Μαλλιών.

3. Ειδική εξειδίκευση στην επέμβαση Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Ο ιατρός που εξειδικεύεται στη Μεταμόσχευση Μαλλιών κατέχει εξειδικευμένη γνώση της φυσιολογίας και της ανατομίας του τριχωτού της κεφαλής και των τριχοθυλακίων γενικότερα. Το τριχωτό της κεφαλής δεν είναι απλά μία επιφάνεια δέρματος στην οποία φυτρώνουν μαλλιά. Το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής είναι ένας εντυπωσιακά ενεργός μεταβολικά ιστός και έχει σύνθετη ανατομία που αποτελείται από πέντε διακριτές στοιβάδες:

 • Επιφάνεια του τριχωτού (καλύπτεται από τρίχες),
 • Υποδόριος ιστός (λιπώδης και ινώδης ιστός) μέσα στον οποίο βρίσκονται τα αγγεία, τα λεμφαγγεία και τα νεύρα,
 • Η επικράνια απονεύρωση, ένας ιστός πλατύς και ισχυρός, σαν τένοντας,
 • Χαλαρός συνδετικός ιστός που επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση του τριχωτού,
 • Περικράνιο (πυκνή στοιβάδα συνδετικού ιστού).

Ο ιατρός που εξειδικεύεται στη Μεταμόσχευση Μαλλιών κατέχει εξειδικευμένη γνώση για τη συνολική ανατομία του τριχωτού και έχει λεπτομερή γνώση των αγγείων, των νεύρων και των λεμφαγγείων του τριχωτού της κεφαλής: 

 • Το τριχωτό της κεφαλής είναι η περιοχή του σώματος με τα περισσότερα αιμοφόρα αγγεία και κάθε τραυματισμός στο τριχωτό της κεφαλής συνοδεύεται από έντονη αιμορραγία. Η γνώση της αγγειακής παροχής του τριχωτού επιτρέπει την αποφυγή της σημαντικής απώλειας αίματος κατά τη Μεταμόσχευση Μαλλιών καθώς και την αποφυγή της μείωσης της παροχής αίματος στις περιοχές που πραγματοποιείται η Μεταμόσχευση Μαλλιών.
 • Ο ιατρός που ειδικεύεται στη Μεταμόσχευση Μαλλιών κατέχει εξειδικευμένη γνώση για την λειτουργία των λεμφαγγείων και λεμφαδένων στο τριχωτό της κεφαλής. Τυχόν υπονόμευση της λειτουργίας τους κατά τη διάρκεια της επέμβασης μπορεί να προκαλέσει οίδημα στο μέτωπο και «μελανιασμένα μάτια» μετά τη Μεταμόσχευση Μαλλιών. 
 • Τέλος, η γνώση της ακριβούς ανατομίας των αισθητικών νεύρων στην δότρια και λήπτρια περιοχή επιτρέπει αφενός την άνετη και ανώδυνη επέμβαση και ταυτόχρονα αποτρέπει την μειωμένη αίσθηση (υπαισθησία ή αναισθησία) λόγω διατομής νευρικών κλάδων στη δότρια περιοχή.

Ο ιατρός που ειδικεύεται στη Μεταμόσχευση Μαλλιών θα λάβει επίσης υπ’ όψιν του:

 • Τις φυσικές γραμμές τάσης στο τριχωτό της κεφαλής, όπου η τομή είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει εμφανή ουλή.
 • Τη μηχανική των ιστών (Biomechanics) του τριχωτού της κεφαλής, η οποία συμπεριλαμβάνει την ικανότητα του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής να τεντώνεται και να επανέρχεται χωρίς να αλλοιώνονται οι ιδιότητές του και χωρίς να μένουν σημάδια.
 • Τις βασικές αρχές σύγκλεισης και συρραφής του τραύματος προκειμένου να επιτύχει το τέλειο κλείσιμο της πληγής με τη μέγιστη δυνατότητα επούλωσης και την ελάχιστη ουλή.

Η επιστήμη, η τεχνική και η αισθητική της Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Η αξιόπιστη επιστημονική γνώση και η άριστη γνώση της χειρουργικής τεχνικής είναι τα δύο στοιχεία της τριάδας της Μεταμόσχευσης Μαλλιών. Το τρίτο στοιχείο, εξίσου σημαντικό, είναι η αισθητική αντίληψη

Η ιατρική γνώση, η χειρουργική δεξιότητα και η αισθητική αντίληψη συνιστούν μαζί την επιστήμη και την τέχνη της Μεταμόσχευσης Μαλλιών. 

Ο ειδικός ιατρός Μεταμόσχευσης Μαλλιών συνδυάζει τη βαθιά γνώση της επιστήμης, τις άριστες χειρουργικές δεξιότητες και ένα «εξασκημένο μάτι» για να πετύχει μία ιατρικά αξιόπιστη και αισθητικά άριστη Μεταμόσχευση Μαλλιών.

Σήματα κινδύνου – Παραπλανητικά και ανάρμοστα μηνύματα

Η Διεθνής Οργάνωσης Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (International Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS) και η ΕΛΑΜΑΤ ενδιαφέρονται έντονα για την προστασία του κοινού. 

Μια από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες των δυο οργανώσεων αφορά τη δημοσίευση οδηγιών προς τα μέλη της σχετικά με Παραπλανητικά και Ανάρμοστα Μηνύματα στις ιστοσελίδες των ιατρών και στα διαφημιστικά υλικά.

Η ISHRS παροτρύνει τα μέλη της να προωθούν μόνο ιστοσελίδες και διαφημιστικά μηνύματα που ενισχύουν την κατανόηση και τη γνώση του κοινού για τις επιστημονικά αποδεδειγμένες θεραπείες για την τριχόπτωση και για τις τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών. 

Οι οδηγίες έχουν οριστεί για να βοηθήσουν τα μέλη της ISHRS και της ΕΛΑΜΑΤ να αποφύγουν μηνύματα που θεωρούνται παραπλανητικά ή μη αποδεκτά δεοντολογικά. 

Τα μέλη της ISHRS και της ΕΛΑΜΑΤ ενθαρρύνονται να επανεξετάσουν τις ιστοσελίδες τους και τα διαφημιστικά υλικά τους για να βεβαιωθούν ότι δεν συμπεριλαμβάνουν τέτοιου είδους παραβάσεις. Τα μέλη του κοινού που αναζητούν επαγγελματικές υπηρεσίες από χειρουργούς Μεταμόσχευσης Μαλλιών θα πρέπει να θεωρήσουν τα παρακάτω ζητήματα ως «σήματα κινδύνου». Αν χρησιμοποιούνται στο διαφημιστικό υλικό ή στην ιστοσελίδα ενός ιατρού, ο καταναλωτής θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Τα παρακάτω μηνύματα θεωρούνται παραπλανητικά και ανάρμοστα:

Ψευδείς δηλώσεις και παραβίαση των δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Copyright)

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται :

 1. Ανακριβή ή ψευδή πιστοποιητικά και επίδειξη βεβαιώσεων όταν το εν λόγω άτομο δεν τις έχει αποκτήσει ή ισχυρισμοί πως «είναι ειδικός στην Μεταμόσχευση Μαλλιών». Τέτοια πιστοποιητικά είναι οι τίτλοι Diplomate of ABHRS (American Board of Hair Restoration Surgery), FISHRS (Fellow of the International Society of Hair Restoration Surgery) ή μέλος της ΕΛΑΜΑΤ. 

 2. Χρήση φωτογραφιών «πριν και μετά» άλλων ιατρών ως δικές τους

 3. Παραβίαση δικαιωμάτων άλλων σε φωτογραφίες ή κείμενα

 4. Ανάρμοστη χρήση λογοτύπων της ISHRS, του ABHRS ή της ΕΛΑΜΑΤ ενώ δεν είναι μέλος

 5. Χρήση του επίσημου λογοτύπου της ISHRS. (Σημείωση: κανείς πέρα από ίδια την ISHRS δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το επίσημο λογότυπο).

 6. Ανάρμοστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού (μη ιατροί να εμπλέκονται σε ιατρικές πράξεις) 

 7. Μη πιστοποιημένο, μη ιατρικό προσωπικό πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις

 8. Ανάρμοστη, παραπλανητική, ανακριβής ορολογία, πέραν από την επίσημη, επιστημονική ορολογία

 9. Ισχυρισμός για «επέμβαση χωρίς ουλές» («No scars»)

 10. Ισχυρισμός για «επέμβαση χωρίς τομή» («No incision»)

 11. Ισχυρισμός για «επέμβαση χωρίς επαφή («No touch») 

 12. Ισχυρισμός για «επέμβαση χωρίς κόψιμο» («No cutting») 

 13. Ισχυρισμός για «κλωνοποίηση τριχών («Cloning») 

 14. Ισχυρισμός για «Πολλαπλασιασμό τριχών («Hair multiplication») 

 15. Ισχυρισμός για «μη παρεμβατική επέμβαση» («Non-invasive»)

 16. Ισχυρισμός για «τεχνική που εξαλείφει την ανάγκη περαιτέρω επεμβάσεων».

 

Επιστημονική επιμέλεια κειμένου:
Dr. Κωνσταντίνος Μινωτάκης MD, PhD, Γενικός Χειρουργός

Βιβλιογραφία
Κωνσταντίνος Αναστασάκης, Ανδρογενετική Αλωπεκία, από το Α ως το Ω. - 1η έκδοση - Αθήνα 2015, Εκδόσεις Γ. ΖΕΒΕΛΕΚΑΚΗΣ και ΣΙΑ ΕΕ., 874 σελίδες. ISBN 978-618-81608-0-4

Ηλεκτρονικές Πηγές
Κύρια πηγή κειμένου: www.ishrs.org (ημερομηνία προσπέλασης 1-8-2016)

 

Log in

create an account